Van Kessel

In 1985 richt Bert van Kessel, zelf al sinds 1978 als zelfstandig ondernemer werkzaam in de luchtbehandeling en ventilatie, Van Kessel Luchtbehandeling B.V. op. Zijn bedrijf bemachtigt al snel een leidende positie in de markt voor middelgrote bedrijven en betrekt veertien jaar later, op 9-9-1999, het nieuwe bedrijfspand aan de Zwarte Zee in Maassluis. In 2004 verandert de naam Van Kessel Luchtbehandeling B.V. in Van Kessel Ventilatie B.V.

Je bent nooit belangrijker dan je werknemers

Het bedrijf vervult jarenlang een rol als stabiele partner op de markt van luchtbehandeling. Op 1 januari 2012 draagt directeur Bert van Kessel met een gerust hart het stokje officieel over aan zijn zoon Colin van Kessel. Het bedrijf floreert en Colin werkt al sinds 1998 in het bedrijf, eerst als monteur, calculator/werkvoorbereider en later als projectmanager.

De overdracht verloopt geruisloos, omdat de nieuwe directeur de stelregel van zijn vader en oprichter hanteert dat je als baas nooit belangrijker bent dan de werknemers. Mede door deze werkethos kent Van Kessel Ventilatie B.V. weinig verloop in het personeelsbestand. Onder leiding van Colin van Kessel blijft Van Kessel Ventilatie B.V. zich ontwikkelen tot een bedrijf dat steeds verder groeit als een betrouwbare partner voor (middel)grote bedrijven en projecten.

Luchtbehandeling- en ventilatiesystemen

Van Kessel Ventilatie B.V. verzorgt alle werkzaamheden op het gebied van luchtbehandeling- en ventilatiesystemen. Wij koesteren de positie die we innemen op de markt als bedrijf dat bekend staat als dé kanalenleverancier. Om voortdurend kwaliteit te kunnen garanderen, werken we al meer dan twintig jaar nauw samen met onze vaste toeleverancier, het Duitse bedrijf Achenbach GmbH.

Deze sterke Duitse fabrikant produceert 1.000 m2 tot 1.500 m2 luchtkanalen per week en is leverancier en producent van o.a. geluiddempers, jalouziekleppen, buitenluchtaanzuig- en afblaasroosters, dakkappen en dakopstanden/-doorvoeren. Producten die allemaal voldoen aan de strengste Europese kwaliteitseisen.

Eigen machinepark en werkplaats

Bij Van Kessel Ventilatie B.V. staat flexibiliteit hoog in het vaandel. Doordat wij beschikken over een eigen machinepark en werkplaats kunnen we snel en adequaat reageren op de wensen van onze opdrachtgevers. Met spoed inmeet- en kanaalstukken produceren is zodoende geen enkel probleem. Sinds 1992 hebben wij een montage inspecteur aangesteld die alle projecten controleert, zodat de montage kwaliteit niet alleen beter wordt, maar óók is gegarandeerd. Dat stelt Van Kessel Ventilatie B.V. in staat aan wensen en eisen van onze opdrachtgevers te voldoen.

Leveren, installeren, monteren, begeleiden en onderhouden

Wij installeren complete luchtkanaalsystemen, maar leveren ook snel en op maat luchtkanalen, regeninslagvrije buitenluchtroosters, grootkeuken afzuigkappen en diverse losse onderdelen. Bovendien onderscheiden wij ons door het montagewerk en de gehele projectbegeleiding met eigen mensen uit te voeren en nemen wij desgewenst ook de inspectie, het onderhoud en de reiniging voor onze rekening. Ons team van gekwalificeerde technische ontwerpers, tekenaars en werkvoorbereiders maakt Van Kessel Ventilatie B.V. tot een uitstekende gesprekspartner voor adviseurs en installateurs.

(Middel)grote en kleine projecten

Van Kessel Ventilatie B.V. werkt veelal als partner van installatiebedrijven in met name de utiliteitsbouw en offshore. Wij worden ingeschakeld voor de meest uiteenlopende opdrachten voor (middel)grote en kleine projecten en zorgen voor een flexibele en snelle uitvoering van de opdrachten, exact volgens de besteknormen en de richtlijnen van de Luka, de Nederlandse Vereniging van Luchtkanalenfabrikanten die borg staat voor de kwaliteit van het complete kanalensysteem.

Missie & Visie

Snel en effectief en altijd de beste kwaliteit garanderen: dát is Van Kessel Ventilatie B.V. Wij doen er iedere dag alles aan om te kunnen voldoen aan de wensen van onze opdrachtgevers. Met minder dan één tevreden klant nemen wij geen genoegen en daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe technieken en oplossingen. Onze missie is niet de grootste te zijn, maar wel de beste en meest flexibele partner op het gebied van luchtbehandeling- en ventilatiesystemen.

Het Team

Van Kessel Ventilatie B.V. heeft momenteel een bezetting van circa 30 collega’s op kantoor, in de uitvoering, montage en buitendienst. Wanneer u vragen heeft,
neemt u dan gerust contact met ons op.